?>
24-07-2015

Het heeft lang geduurd voordat ik deze blog uit mijn vingers kreeg. De vorige editie lezend, wist ik niet goed hoe ik deze moest beginnen. "Ben ik weer!" kopt de laatste blog. Maar dat dit het begin van een nog veel moeilijkere periode zou zijn, wist niemand toen nog.

 

Eigenlijk wil ik er niet te diep op ingaan, maar het voorbij laten gaan is geen optie. Het heeft me namelijk getekend tot wie ik nu ben en het zal van grote invloed zijn op mijn verdere vechtcarrière. Maar hierna heb ik het liever weer alleen over mijn sport op deze blog.


Ik dacht dus dat ik van mijn Pfeiffer af was, toen ik mijn laatste blog schreef in februari 2014. Toen ik de intensiteit en de hoeveelheid van mijn trainingen opschroefde, kwam ik er al snel achter dat het virus nog niet uit mijn lichaam was. Ik kreeg een terugklap en moest weer rustig aan doen.


Maar dat was nog niet alles. In mijn bio is nu nog te lezen dat ik met mijn vriend Jonathan Ornella train om uiteindelijk MMA te gaan vechten. We hadden hele mooie dromen samen, vooral op het gebied van vechtsport. Helaas kreeg hij te maken met depressiviteit. Iets wat ik op dat moment niet als dusdanig kon herkennen, want ik had nog nooit met zoiets te maken gehad. Zijn depressie zorgde ervoor dat we uit elkaar gingen in oktober 2014. We wisten allebei niet wat we ermee aan moesten. Maar ook wisten we niet hoe erg het eigenlijk was in zijn hoofd. Op 20 november 2014 pleegde hij zelfmoord. Mijn wereld stortte op dat moment in. Nog steeds kan ik er niet bij wat er die dag is gebeurd. Ik wou dat ik hem kon terughalen, maar dat zal helaas nooit meer lukken. Wel zal hij altijd in mijn gedachte zijn en draag ik hem in mijn hart mee.Inmiddels ben ik alweer aardig opgekrabbeld. Het verlangen naar de ring is alleen maar groter geworden. Half augustus vecht ik in Bangkok in de Royal World Cup van de International Federation of Muaythai Amateur. Daarover in de volgende blog meer. Wel zal ik mijn volgende wedstrijden opdragen aan hem. Ik hoop dat hij mij zijn kracht kan sturen en dat hij van bovenaf mee kijkt. Vanaf nu zal ik proberen de dromen die we ooit samen hadden uit te laten komen.

terug