?>
11-08-2015

De afgelopen maanden waren erg turbulent. Alles kwam ineens zo in perspectief te staan door wat er is gebeurd. Daarom had ik weer besloten volledig voor de sport te gaan. Er is nu nog maar een ding dat ik wil doen end dat is mijn droom najagen. Twee jaar lang stond ik stil. De honger naar wedstrijden was er niet minder op geworden. Ik ga nu alles op alles zetten om deze dromen waar te maken door terug te raken aan de top, titels binnen te slepen, zoveel mogelijk partijen te knokken, het liefst nog MMA te doen ook. Ik ben nog niet klaar met deze sport en dat zal iedereen weten ook!

Trainen bleek ook als therapie te werken. Hoe meer ik ging trainen, hoe meer ik weer mezelf werd. Maar een doel hebben om naar toe te trainen werkt het beste. Gelukkig kwam dat doel zeer snel. Een herkansing voor het titelgevecht tegen Anke van Gestel bij Enfusion. Anke en ik zouden begin 2013 al tegen elkaar vechten, maar ik moest toen afzeggen vanwege griep. Ilona Wijmans nam mijn plek over, maar Anke nam de titel mee naar huis. Sindsdien is zij titelhouder. Dat ik deze kans weer krijg maakt me zeer gelukkig. Het geeft me een enorme boost om alles uit de kast te halen. Op 10 oktober 2015 gaat het gebeuren in het Belgische Gent.


Maar zo'n tijd stil te hebben gestaan is niet een goede manier om deze partij in te stappen. Ik zocht naar een manier om toch nog wat partijen te draaien voor ik tegenover deze sterke Vlaamse kom te staan. Daar hoefde ik niet lang naar te zoeken. Van 13 tot en met 23 augustus houdt de International Federation of Muaythai Amateur (IFMA) weer haar jaarlijkse wereldkampioenschap, dit maal in Bangkok. Een toernooi  met afmetingen die er niet om liegen. Meer dan 100 landen met meer dan 2000 vechtsporters komen hier aan meedoen. Dit jaar is het toernooi extra speciaal; het is de Royal World Cup. De Thaise koninklijke familie komt kijken, het wordt gehouden in het National Stadium waar 39.000 mensen in passen, het Internationaal Olympisch Comité (IOC) komt kijken om de sport misschien toe te voegen aan de toekomstige Olympische Spelen en het heeft nog nooit zulke afmetingen gehad. Heel bijzonder dus. En daar doe ik dus aan mee met het Nederlandse team!


Het toernooi is van een amateurbond. Dat wil niet zeggen dat hier alleen maar amateurs aan mee doen. De beste muay thai vechters uit de wereld komen hier aan meedoen, maar ook amateurs kunnen zich inschrijven. De wedstrijden worden gevochten met hoofd-, elleboog- en scheenbeschermers. Voor mij een hele nieuwe ervaring omdat ik altijd zonder bescherming vecht. Ook is het hele muay thai toch echt anders dan het Nederlandse kickboksen. Daarom ben ik nu al in Thailand om me dit nog meer eigen te maken. Zo is de puntentelling anders, moet je de trappen anders opvangen omdat het je anders punten kost en komen de clinch en ellebogen in het spel voor.


De sport is in Nederland nog niet zover dat we met het Nederlandse team bekostigd worden om die kant op te gaan. We moeten het dus uit eigen zak betalen. Heel veel andere teams uit andere landen gaan wel gesubsidieerd heen. Een dure reis voor ons dus. Om dit te bekostigen heb ik via de website Wij Zijn Sport de afgelopen maanden een crowdfunding gehouden. Deze is overweldigend verlopen. Ik had mijn beoogde 8.500 euro ruim binnengehaald via de website in 42 dagen. Uit alle hoeken kwam hulp en steun om mijn droom te kunnen realiseren. Een hele bijzondere ervaring. Zonder dat had ik nu niet hier kunnen zitten en aan dit toernooi mee kunnen doen. Ik voel me heel dankbaar en vereerd dat er zoveel mensen zijn die me hebben geholpen.


Inmiddels ben ik alweer meer dan vijf weken in Thailand. Over een kleine week begint het toernooi in Bangkok. Het trainen op Superpro Samui gaat goed, mijn gewicht gaat langzaam naar beneden en ik voel dat ik mijn wedstrijdlichaam weer terug krijg. Van twee jaar stil staan en 'uitzakken' naar volgas trainen en super fit raken; het is een lange en zware weg geweest, maar ik ben er gelukkig weer. Ik kan bijna niet omschrijven hoe dit voelt. Ik kan niet wachten tot ik weer in die ring stap!


Zie hier de link naar de crowdfunding campagne om te zien hoe dit eruit zag; helaas is de campagne al afgelopen dus via hier helpen lukt niet meer. Sponsors zijn altijd welkom, dus als je hier interesse in hebt kun je me mailen via deze website.

terug