Team Loeks Gym

Aleide Lawant zou nooit op dit level in haar carrière zijn gekomen zonder de mensen die haar trainen. Eén van deze mensen is sinds haar allereerste ervaring op de mat en in de ring de drijfveer achter haar succes, Peter van Os. Onder de bezielende leiding van deze ex-vechter uit de stal Mejiro Gym Amsterdam en de eigenaar van Loeks Gym leert Aleide zich de technieken eigen te maken en zich tot een succesvolle vechter te ontwikkelen. Elke wedstrijd weet Van Os weer het beste uit de dame naar boven te halen en werkt hij uren met haar aan het bijschaven van de technieken. Inmiddels zijn ze samen voor wedstrijden naar de Verenigde Staten, Griekenland, Engeland, Tsjechië en natuurlijk vele Nederlandse locaties geweest.

Ook Sieger Schurink is al jaren een onderdeel van de trainingen van Aleide. Schurink neemt het boksgedeelte voor zijn rekening in Loeks Gym. Zo traint hij regelmatig met haar op de pads of in de lessen om haar bokstechnieken te verbeteren. De kwaliteiten van deze oud-bokser hebben bij Aleide ook voor een grote groei gezorgd.

Leon van Wely neemt in 2011 ook een plek in het vaste team van Aleide in. De specialist in hoogtetrainingen en mental coaching start met het verbeteren van haar conditie in de hoogtekamer. Als snel vormt hij een vast onderdeel van het team, waarvoor hij standaard in haar voorbereiding en hoek te vinden is. In 2013 is Leon van Wely voor drie jaar naar Curacao overgeplaatst voor zijn werk bij defensie, maar hij probeert zo veel mogelijk nog bij haar voorbereiding en wedstrijden aanwezig te zijn.

Zie hier voor meer foto's van dit team.

terug